Thursday, February 24, 2011

KUALA LUMPUR 2010 -BAB 2

Terkejut betul mama n babah bila sampai d lokasi ni...sepanjang hidup kami dulu kalau balik ke kampung, inilah lokasi dimana mama n babah akan kejutkan anak2 dengan ayat ...KITA DAH SAMPAI KL..TENGOK KLCC TU..tapi kali ni mama n babah dah tak nampak KLCC...lenyap..

Sampai ke PLAZA TOL pun kami masih tak nampak KLCC...ish-ish-ish...cepat betul bangunan di KL ni tumbuh..macam cendawan..rasanya baru disember lepas kami ke sini...masih nampak lagi ..tup-tup dah ghaib..ajaibbbbbbb.
Paling haru-biru...bila kami yang sepatutnya sampai tempat lain..tapi tetiba ja ternampak KLCC dekat benar depan mata...aiseyman...rasanya babah dah ikut jalan betul untuk ke Kajang..macam yang selalu babah buat...apa sudah jadi..patutlah ada orang d Sg.Petani cakap .".kami kalau pi KL kena ada GPS..kalau tak sesat"...hehe..nampak gayanya mama n babah pun dah kena pakai GPS la.... Yang peliknya makin kita cari jalan nak keluar menghala ke Seremban ...makin dekat pula KLCC ni..apasal jadi macam ni pon tah...
Babah tanya mama.."kita ni nak gi KLCC ka?"...hehe..belasah ja laa bah...kita kan tengah buat FREE N EASY tour...udah sampai kesini...kita singgah ja la,..nanti kita cari jalan balik ke Bangi.. Pukul 12 tengahari tu kita pon sampailah ke KLCC...agaknya sebab dari mula tadi dok hairan tak nampak KLCC..ALLAH lorongkan jalan kami terus ke sini..supaya semua puashati...tempat pertama dalam diari lawatan adalah KLCC...hehe..Lagipon kita kan orang luar ...kalu pi KL kena la lawat sini..kalu tak, tak sah..
HASLINACHEHAT MENULIS

No comments:

Post a Comment