Saturday, March 13, 2010

JALAN-JALAN ,DUIT PUN JALAN-MAC 2010

CUTI SEKOLAH MAC 2010-Seperti selalu, babah pun sibuk ambil cuti sempena cuti sekolah... mana boleh mama n anak-anak aja yang cuti...Apapun cuti kali ini kami dah rancang nak ke Trengganu n Kelantan...Sementara masih bernafas dan sihat, jalan-jalan ngan anak-anak...Sepanjang perjalanan melalui Baling n Grik, cuaca seakan merestui perjalanan percutian kami sekeluarga... Cuaca cerah dan dingin seperti d Cameron Highland . Kira untunglah, tak perlu pasang aircond sepanjang perjalanan...............jimatttttttttttttttt minyak..


Antara panorama indah sepanjang perjalanan... TASIK BANDING yang penuh adventure, sesuai untuk insan-insan yang cintakan keindahan alam semulajadi... tapi tak sesuailah dengan kami yang ramai anak-anak kecil ni....


Semuanya kedinginan hingga terpaksa berselimut dengan tuala..( kes lupa Sweater)...Tapi yang pasti anak-anak tak sabar-sabar seopanjang perjalanan...Asyik tanya aja pukul berapa nak sampai dan apasal lambat sangat nak sampai.... Nasib baik Babah tak hot....


Makan tengahhari depan tempat penginapan aja... jalan kaki pun sampai... makanan kira okey lahhh... sesuai dengan bajet kakitangan kerajaan kumpulan sokongan macam kami ni... nak demand pun kena la cermin dirikan..?

Part yang paling anak-anak tunggu... tak ada apa lagi yang lebih indah dan hebat pada mereka selain berendam dalam kolam renang.... kalau makan nasi lauk kicap pun tak kisah...janji mama n babah sewa bilik hotel yang ada kolam... tapi kalau berjalan jauh-jauh ,semata-mata nak mandi kolam aja... mahu bengkak hati mama... Apa kes??????????????
HASLINACHEHAT MENULIS

No comments:

Post a Comment