Monday, July 27, 2009

PESTA DURIAN D SKSPK

Dewi Durian sejati sedang melakukan acara pecah bibir dengan ulas durian bersaiz KING .Kalau Cikgu Rosnah marah sebab bilik SPBT bersepah dan berbau , sila jumpa Cikgu Dewi sebab dia yang bertanggungjawab.
Ayu dan anggun sekali gaya simpuh Cik Nan. Lentik jarinya memegang ulas durian membuatkan Cik Zul kuyu terpukau!

Ini hasil sentuhan tangan Cikgu Rashid. Buah tercantik dengan rasa serta aroma asli buah durian. Bukan sekadar kucing tido, kucing mengeliat pun ada sekali.


Inilah tokey durian yang bertanggungjawab keatas kes-kes kenyang durian dan buah-buahan tempatan yang lain.. Sedang berbincang dengan guru besar Pra sekolah untuk kemungkinan mengadakan Fiesta Durian peringkat Pra sekolah plak... Objektifnya tentulah agar murid-murid didedahkan dengan bau doyan sejak umur 6 tahun lagi.Paling penting teknik membelah durian perlu dikuasai sejak peringkat pra sekolah agar mudah mak dan ayah santap!!!Hai.. tambah nampak... Badan nampak kecik aja tapi selera boleh tahan! Jaga sikit makan tu, kolestrol & darah tinggi tak kira saiz badan kalau dia nak singgah.Kalau tak mahu lepas makan durian badan panas, jangan lupa minum air dalam pangsa durian.. Itu pesan orang tua la. Mujarab atau tidak ,sendiri mesti cuba la! Saya tolong syorkan aja..Tu yang pakai baju merah tu jeles la tu... Sherry aja yang Sela suap. Dia pun nak disuap juga walaupun kulit rambutan & biji durian dah penuh membukit... Kalau suap lagi mesti terbarai tengah jalan tak sempat jumpa pintu tandas punyalah!


ERKKKK!!! Alhamdulillah, kenyang... terimakasih daun keladi pada insan-insan yang dermayan(derma durian)tahun depan dimurahkan rezeki dapat lah menjamu dan kami merasa lagi .Jangan serik ya ..HASLINACHEHAT MENULIS

1 comment: